Kiest u ook voor zonnepanelen?

groene energieEen interessante ontwikkeling op de energiemarkt zijn zonnepanelen. Bij u waarschijnlijk bekend, want steeds meer mensen kiezen er namelijk voor. Het kan namelijk veel geld besparen, en dat is altijd welkom is een tijd als deze.

Deze panelen worden op huizen (en kantoren) geplaatst en wekken energie op in de vorm van elektriciteit. De energie die wordt gegenereerd hoeft u dan niet meer af te kopen. En dat kan u een forse besparing opleveren. Er zijn veel gezinnen geïnteresseerd in de panelen die energie opwekken, niet zo vreemd natuurlijk. Het is een goede investering in uw huis.

Ook gemeentes zijn innovatief bezig, lees er hier meer over: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150224_01547600

Tot voor kort waren er ook subsidies beschikbaar vanuit de overheid. Hierdoor was het nog aantrekkelijker om de panelen op uw woning te laten plaatsen. Deze subsidies zijn grotendeels ingetrokken, maar nog steeds is uw eigen energie opwekken zeer interessant te noemen. U kunt uw investering eenvoudig terugverdienen doordat u in principe in uw eigen energie behoefte voorzien. Soms kunt u zelf terugleveren aan het energienet, wat u zelfs geld kan opleveren.

Verdien uw investering terug

 

zonnepanelen terugverdienenU zult het geïnvesteerde bedrag terugverdienen door minder gebruikte energie. De premies die u niet heeft aan energie zorgen daar voor. De laatste jaren zijn de kosten aanzienlijk duurder geworden voor stroom & gas. De energieprijzen in Belgie zijn helemaal sterk gestegen. Als u zonnepanelen wilt kopen win dan advies in van een gespecialiseerd bedrijf. Uw besparing kan op deze manier precies in kaart gebracht worden.

Het is uiteraard altijd fijn als u een goede deal kunt maken voor de zonnepanelen. Bij kleinere kosten staat u eenvoudiger op winst. Een aankoop in groepsverband kan de kosten aanzienlijk drukken. U hoeft zelf niet aan de slag om mensen te zoeken. U kunt u vaak aanmelden voor een aankoop in groepsverband, en krijgt dan de prijskorting als er voldoende geïnteresseerden zijn. Dit is zeker weten bijzonder prettig, aangezien u op deze manier nog meer korting verkrijgt. Met een groepsaankoop zonnepanelen is het dus mogelijk om een nog grotere korting te bedingen. Er zijn diverse initiatieven beschikbaar waarbij u zich kunt inschrijven.

Comments are closed.

Post Navigation